Boekpresentatie in hartje Bloemendaal

Boekoverhandiging met v.l.n.r. Peter Visser, Monica Kokhuis, Martien van Barneveld, Christopher Kokhuis en Peter Kokhuis.

De vergeten commando wordt niet langer vergeten. Het boek over Val Kokhuis is uit!

De eerste drie exemplaren van het boek zijn uitgereikt aan Monica, Christopher en Peter Kokhuis – dochter en zonen van Val Kokhuis. Een klein gezelschap uit familie- en vriendenkring was naar Bloemendaal gekomen, op een steenworp afstand van waar vlak na de Tweede Wereldoorlog de Stormschool startte met de opleiding van commando’s. Val Kokhuis was daar toen een van de instructeurs.

Bloemendaal is ook de eerste woonplaats van het gezin Kokhuis geweest, nadat Val uit Engeland was teruggekeerd na ruim zes jaar te hebben gediend in de Nederlandse krijgsmacht.

Martien van Barneveld jr. vond het een eer om de eerste boeken aan zijn generatiegenoten te mogen overhandigen. Van Barneveld sr. en Kokhuis sr. waren tijdens WOII maten van elkaar in No. 2 (Dutch) Troop. ‘Wat voor de nakomelingen van Val Kokhuis geldt, heb ik net zo ervaren: dat er toch wel veel niet bekend was bij ons over wat onze vaders in die jaren hebben meegemaakt’, aldus Martien.

Tijdens de bijeenkomst werd ook even stilgestaan bij een andere zoon van Val Kokhuis: Michael, die in 2016 overleed. Ook Michael Kokhuis is commando geweest, net als zijn vader. Mike’s maten Mark Vereijken, Willem Vermeer en Rens Leijten waren naar Bloemendaal gekomen om dit speciale moment met de familie Kokhuis mee te beleven.

Meer lezen?

Ga naar de bestelpagina op deze website.